Coöperatie Loonbedrijf Almen-Harfsen is één van de oudste loonbedrijven in de regio en is ontstaan uit de Coöperatieve Dorsvereniging die in het begin van de twintigste eeuw is opgericht met als doel het aankopen van een dorsmachine voor gezamenlijk gebruik. Lange tijd was het dorsen van graan de hoofdactiviteit van de Coöperatie. Na de tweede wereldoorlog werden diverse andere landbouwmachines aangekocht, dit waren vooral de grotere en duurdere machines. Op deze manier konden de leden/klanten toch beschikken over moderne landbouwmachines die voor de individuele boer niet rendabel waren.

Naam

Ook de naam werd aangepast in Coöperatieve Werktuigenverenging Almen-Harfsen. In de loop der jaren is het machinepark steeds verder uitgebreid, vooral de laatste jaren zijn ook machines aangekocht die ingezet worden in de aannemerij, bij het waterschap en de gemeenten. In 2003 is de naam wederom aangepast in: Loonbedrijf Almen-Harfsen omdat we uitgegroeid zijn naar meer dan alleen een werktuigencoöperatie die machines beschikbaar heeft voor de leden/klanten.

Luchtfoto’s

In de periode van 1997 tot 2004 is er een grote hal bijgebouwd van ongeveer 1700 m2 voor de opslag van machines.

Eind 2012 is er een overdekte schoonmaakplaats bij gekomen waar ook de tankplaats, de opslag van gewasbeschermingsmiddelen en graszaden in te vinden zijn.

Begin 2013 zijn de kantoren en werkplaats compleet verbouwd, zodat het aanzien van het bedrijf nu geheel  vernieuwd is. 

Deze luchtfoto is genomen in juni 2013.